Az uborka szezon vége fele járunk. Volt jó sok belőle. És mind bió uborka. Minden nap igényli a szedést, és az eltevést télire. Nemcsak üvegekbe szoktam rakni, hanem nagyobb műanyag edényekbe is. (bidonokba)
Több recept is van, ahogy ellehet tenni télire az uborkát. Réges-régen a hagyományos el rakást csináltam a dunsztolással. Idő igényes nagyon. Meg az üvegek elpattantak. Majd rákaptam a borkénesre egy idő után. Ide írom a receptet. Savanyuság télire: 2l víz, 2,5 dl 20%-os ecet, 35 dkg cukor, 8 dkg só,egész bors, mustármag, kapor,torma, meggylevél, 1 kávés kanál szalicil, 1 kávés kanál borkén. Hidegen összekeverni, és belerakni a zöldségeket: uborka, hagyma, káposzta, patiszon, zöldpaprika, sárgarépa, zöldparadicsom. Ezeket külön és vegyesen is lehet eltenni. finom. Ezt hidegen.
Az elmúlt kb. 7-8 évben a Pikant fix-IUTE (Dr. Oetker, amióta megjelent) féle módszerrel teszem el, ahogy írja az utastásban. Egyszerű, hamar kész van, és nagyon finom, ropogós lesz. Jó munkát!
4 megjegyzés:
kérjük az uborka receptet!
Több recept is van, ahogy ellehet tenni télire az uborkát.
Réges-régen a hagyományos el rakást csináltam a dunsztolással. Idő igényes nagyon. Meg az üvegek elpattantak. Majd rákaptam a borkénesre egy idő után. Ide írom a receptet.
Savanyuság télire:
2l víz, 2,5 dl 20%-os ecet, 35 dkg cukor, 8 dkg só,egész bors, mustármag, kapor,torma, meggylevél, 1 kávés kanál szalicil, 1 kávés kanál borkén.
Hidegen összekeverni, és belerakni a zöldségeket: uborka, hagyma, káposzta, patiszon, zöldpaprika, sárgarépa, zöldparadicsom.
Ezeket külön és vegyesen is lehet eltenni. finom. Ezt hidegen.
Az elmúlt kb. 7-8 évben a Pikant fix-IUTE (Dr. Oetker, amióta megjelent) féle módszerrel teszem el, ahogy írja az utastásban. Egyszerű, hamar kész van, és nagyon finom, ropogós lesz.
Jó munkát!
Jutka, te annyira ugyes vagy! Mindig csodallak!!!
Adina kedves vagy, de bár így lenne!
Van mit tanuljak tőled is!
Puszillak.
Megjegyzés küldése