Két kicsi csomag élesztőt fél liter langyos cukros vízben tenni. Egy kg. liszthez hozzáönteni, kicsi sót tenni még bele, (tojást soha nem teszek kőttes tésztába, mert megkeményíti: pizza, kalács,) ezután jön a dagasztás, miután megkelt, három cipót készíteni, egyenként kinyújtani, és zsiradékkal megkenni,- ez lehet vaj, zsír, háj- ezután feltekerni és csiga alakba formázni, majd ismét kinyújtani és az előre elkészített almát rátenni, újra feltekerni, és 5-6cm-es darabokat vágni, tepsibe rakni, és megsütni, ne legyen a sütés nagy hőfokon, mert megég a tészta, inkább a közepesen. Még melegen lehet por cukrozni. Míg én a sütéssel foglalkoztam addig a fiaim is meglelték a kedvenc időtöltésüket. (ezek a képek a mult héten készültek, a süti is.)
Jonatán a Nyomok a hóban c. könyvet olvassa (három délután sikerült is kiolvasni, ez nagy teljesítmény, mert még csak másodikba jár)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése