2012. március 27., kedd

A hét mondata

számomra, ami nagyon jól esett, hisz olyan rég hallottam ilyet: úgy szeretlek mint a lányomat, hiszen az vagy nekem. (Zsófi nénitől)

2012. március 26., hétfő

A hétvégén

meglepetésben is volt részem. Meglátogatott András és Rózsika Csernátonból, ahol szolgáltunk előzőleg, és Zsolt Gyergyóból. Sok kedves szép emlék, nagyon örültem, hogy itt voltak. Gyerekeink is hazajöttek, a hétvégét együtt töltöttük. Aztán péntek délután és szombaton együtt dolgoztunk a konyhán a nőkkel, az ebéd elkészítésénél is, a több mint kétszáz résztvevő megelégedésére. Mindenért hála.

2012. március 21., szerda

Sok jót

kaptam az elmúlt napokban. Több alkalmon vehettem részt, ahol tanulhattam, taníthattam, közösségben lehettem. A múlt héten evangelizálás volt a cigány gyülekezetben, nem volt hiába, az este női kör is volt ugyancsak ott.

Múlt héten a nagy gyülekezetben volt női kör, majd lánykör hétfő este. Ezek az alkalmak közösségápoló és közösségmegerősítő jellegűek is. Hétvégén a kongresszus lesz a gyülekezetünkben.

2012. március 19., hétfő

Ez egy

pályázati rajz Jonatánnak. Késő ősszel vett részt ezen a pályázaton (HU). Ezzel különdíjat nyert. Nekem nagyon tetszik. Elég sok hasonló rajza van a természetről. Szénceruzával készíti őket.

2012. március 15., csütörtök

Az idő

nálunk sem állt meg, a hideg mord napok után, érkezik a tavasz. Várom, hogy a nap meleg sugarai csalják felszínre a láthatatlan magból az életet. Más értelembe is várom a megújulást, megjobbulást.

2012. március 10., szombat

Igyon

borsmenta teát ma az akinek fáj a feje, a humán meteorológus szerint. Inkább a zöldséglé mellett döntöttem, viszont nagyon örülök a szép időnek, napsütésnek, a fejfájás is megszűnik majd. Most ezen a hétvégén van a TELEK. Holnap az Úr napja, amikor teljes mértékben Rá figyelhetünk.

2012. március 8., csütörtök

Késve

virágzik, de most is gyönyörű. Isten áldjon meg minden nőt nemcsak ezen a napon. Ha az Ő áldása kísér, akkor leszünk igazán boldogok.

2012. március 6., kedd

Ez a virág

nekem az egyszerűségről, beszél. Peperomia (törpe bors) a neve. Hosszas a virágzása, szereti a fényt, de nem a tűző napot.

Meg a kis testvére, más a virága, inkább hosszú és egyenes szárként mutatkozik. Most épp virágzás előtt van, már látszanak apró virágai, mint valami vékony zsinór.

2012. március 3., szombat

Ma volt

a VISZ kerületi konferencia Szatmáron. Nehezen jutottam el, viszont megérte. Holnap megújítjuk az Úrral való közösségünket együtt a gyülekezettel. Hétfőn összevont női alkalomra kerül sor a szilágysági nőknek Nádasdon. Minden alkalom egy nagy lehetőség, ajándék. Én így fogadom az Úrtól.