2014. február 28., péntek

Bögrék

minden háztartásba megtalálhatóak. Szebbnél szebbek és értékesebbnél értékesebb darabok. 
Van olyan, amit talán soha nem használtunk mióta megvettük, annyira féltve vigyázunk rá az értéke és szépsége miatt. Van olyan ami "használatba" van, épp ezért csorba akadt rajta. 
Bögréket, csészéket ajándékba is kapuk testvértől, házastárstól, szülőtől, szomszédtól, baráttól emlékként. Nekem is van pár példány, amit féltve őrzök, mert kedves személyektől kaptam. 
Sokszor megtörtént már velem, hogy nagyobb takarításkor kiválogattam a megrepedt , csorba vagy letört fülű bögréimet, hogy kihajítom. A kamra polcán való pihenésük után mégiscsak használatba kerültek mérőeszköznek, aprópénznek, virágok gyökereztetésének stb. 
Nemrég "csorba bögréket" vásároltam szándékosan és ajándékoztam. Az értékre próbáltam összpontosítani, a használhatóságra. Olyanoknak akik megsebzettek, fájdalmakat hordoznak. 
Magam is egy vagyok azok közül.
 Hálát adok Istennek, hogy nem tett félre csorbaságom ellenére. 
Meglepődtem, amikor egyik bögrét kapott nő lelkesedve mondta, "ajándékozzunk bögréket!" 



2014. február 15., szombat

Csak egy torta

a nagy családnak holnapra.
Ez az ige volt édesapánk kedves igeverse. 




Készülök

a holnapi napra, amit otthon fogok eltölteni a fiainkkal. Mondhatom, hogy otthon, hiszen ott nőttem fel, bár nincs meg már az "otthon". A szívemben igen. 
Több mint négy éve nem találkoztunk mind egyszerre a testvérek, erre sor kerül holnap. Meg az emlékezésre, amire sokszor csak szerettünk vagy vágytunk volna.
 "Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus;"

2014. február 13., csütörtök

Hosszabb

idő után itthon vagyok. 
Igyekszem rendbe tenni az elmaradt teendőket. 

2014. február 5., szerda

Szerda

Ma egy nagyszerű könyvet olvastam ki az imádkozásról, amit még átfogok tanulmányozni. Hozzáfogtam egy másik könyv olvasásának is. Nem mindig van ennyi időm olvasni, de most kihasználom erre is. Ez más ritmus most.

2014. február 4., kedd

Tanulmányozzuk

a Bibliai nők életét a női körön itthon. 
Az este a Rebeka életével foglalkoztunk. Pozitív és negatív dolgokat vontunk le tanulságként magunknak az életéből. Fontos, hogy a férj és feleségnek ne legyenek egymás előtt titkaik, legyenek egymáshoz őszinték minden körülmény között.  A"falazás" nem jó cselekmény. Ne legyen "kedvenc" gyerek, egyformán szeressék mindegyik gyerekük.  A gyereknek is mindig igazat kell mondani.