2012. november 26., hétfő

Hétfő

Szombaton egy nagyon kedves alkalmunk volt délelőtt a roma nőkkel. Borzási Márta és I. Irma imára buzdítottak, Majd Vékás Erzsike tanított a megbocsájtás témában. Délután a nagy gyülekezetbe az özvegy nőkkel voltunk együtt, ahol ugyancsak V. Erzsike szolgált. Sokan eljöttek a nők. Azt hiszem sokak számára felejthetetlen alkalom lesz. Este evangelizálás volt a roma gyülekezetben. Tegnap a Kvint szolgált, nagyon jó volt, csak így egyszerűen írom. Késő este két percre találkozhattunk és átölelhettem nagy fiunkat is, ahogy a missziós turnéjukról hazafelé, Váradra mentek, megálltak a buszmegállóban a nagy busszal. Egy nagy ajándék volt nekünk. Hétvégén együtt leszünk mind. Nagyon várom már.

Néhány kép a mai eseményekről a cigány gyülekezetbe és a délutáni özvegy asszonyok alkalmán.

2012. november 21., szerda

Szerda

Mintha versenyt futnának a napok, vagy előzni szeretnék egymást, vagy inkább lépésben haladnának, annyira gyorsan telnek egymás után.
Szombaton délelőtt a roma gyülekezet asszonyaival leszünk együtt egy néhány csendes órára. Délután háromtól a nagy gyülekezetben az  özvegy asszonyokkal fogunk találkozni, ahová várjuk a szomszéd gyülekezetből is az illetékeseket. Mindkét alkalomon Vékás Erzsike fog szolgálni.
Vasárnap egész nap a Kvint együttes fog gyülekezetünkben szolgálni délelőtt 10-től, délután öttől.

Egy 12 gyermekes édesanya bizonyságtétele olvasható a Nőszövetség blogján, az Úr áldja meg Eszti néni életét megnövekedett családja között.

2012. november 13., kedd

Lépésben

a Lélekkel: öröm által, volt a múlt heti imanap mottója. 
jó volt együtt lenni
Johanna és
Kamilla, kísérték az éneket.
Nagyon szép este volt, amit a fiatal nőkkel szerveztünk, már előtte hetekkel ajándékkészítés, csomagolás, benne sok szeretet. Minden korosztályból voltunk jelen, imában járultunk Istenünk elé sok kérésünkkel. Szeretetvendégséggel folytattuk az alagsorban. Hála érte.

2012. november 12., hétfő

Egy mondat

ütötte ma meg a fülem, A mondat így hangzik: -Hiszem, hogy Jézus Krisztus megváltotta az ő gyermekeit a szegénységből, vagyis, nem lehetnek szegények az ő gyermekei.

Engem a bűneimből váltott meg Jézus Krisztus. Vannak és lesznek szükségeim, amit/amiket nem kaphatok meg bármennyire is szeretném, nem ettől függ az üdvösségem.

2012. november 10., szombat

Vegyes


volt egész hetem. Volt öröm, hétfő kapcsán nem is lehetett másként, betegség ami kedvem szegné, de ezen is túl vagyok. Ezután jól átgondolom, ha zakuszkát szeretnék enni, mert megnehezítette napjaim. Most Jonival vagyok itthon, férjem Telek találkozón  (HUN) van.

2012. november 5., hétfő

Ünnep van ma,

a baptista nők imanapja. Itthon is megtartjuk ezt az ünnepet, este hattól kezdünk.

A Szatmári konferencián elhangzott egyik bizonyságtétel olvasható itt.

2012. november 1., csütörtök

Vasárnap

két kisbabáért, Csabáért és Jonatánért imádkozott a gyülekezet, akik hangjukat adva kapcsolódtak be az imádkozásba.

A hétfő szomorkás, borús idővel nyitott hetet/ajtót.
Tegnap Poklosteleken voltunk a férjemmel.
Este a fiatal nők körén voltam, ahol a hétfői imanapot terveztük, imádkoztunk. Ebben az évben ők szervezik meg az imanapot, amit nagyon várunk.
Az elkövetkező hónapokban elég sok tevékenység lesz a gyülekezetünkbe, hálásak vagyunk érte.