2012. szeptember 29., szombat

2012. szeptember 28., péntek

Péntek.

A hét kissé rohanósnak nézett ki, de próbáltuk lassítani, valamelyest sikerült is. A tanítás javában folyik, ezért szigorú a délutáni időbeosztás Jonatánnak, amit ő osztott be magának. A héten minden este volt valamilyen zeneóra a hétvége szolgálatainak felkészülésére. Holnap lesz a fúvószenekarok találkozója  Zilahon. Vasárnap a pengetős zenekar a Szatmári gyülekezetben fog szolgálni.
Szerdán megkezdődött a roma imaház építése itt Krasznán. Nagyon szépen halad a munka. Készítem/készítettem  a nagyok csomagját a következő időszakra. Az Eszteré már megérkezett, Sámuelé ezután ér célt. Egy ismeretlen időszak előtt állunk, csak hitben látunk, de bízunk Őbenne.

2012. szeptember 20., csütörtök

Megérkeztek

Krasznára a Vadász házaspár az Egyesült Államokból. A tegnap este a roma gyülekezetben voltunk, nagyon sok emléke van az itt töltött szolgálati idejéről, nemcsak neki, hanem a gyülekezeti tagoknak is.
Közben látom, hogy újabb bejelentkezett olvasóim is vannak, őket is köszöntöm itt.

2012. szeptember 19., szerda

Becsengettek

minden iskolába.  A csengő, a napló, az ellenorzó, könyvek, füzetek, írószerek szigorúan hozzátartoznak egy iskolás életéhez. Mi is készültünk, amit kellet megvettünk, hogy ne legyen fennakadás, menjen a tanulás harmadik gyermekünknek.
Emlékeimben kotorászok azokról az időkről, mikor én is iskolás voltam. Egyszerűbb körülmények között róttuk az utat, koptattuk a padokat, mint napjainkban. Sokáig nemigen tudtuk milyen az új táska, cipő, ruha, mert maradt a nagyoktól, amit használhattunk. Soha nem ezek befolyásolják a tanulási eredményeket.
A könyv, a nyomtatott betű  illata megcsapott, ahogy lapoztuk, s tanulásra késztetett.
Minden iskolásnak kívánok jó tanulást, az anyukáknak pedig gyermekeik mellett sok türelmet a jó eredmények érdekében.

2012. szeptember 16., vasárnap

A roma női csendesnapon

én is voltam a tegnap Ákoson. Nagyon sokan voltunk. A krasznai roma gyülekezet énekkara is szolgált nagyon szépen. A nap folyamán az eső illatát is megéreztük. Késő délután hazafelé az autóbuszban még volt erő, és  kedv az éneklésre. Megérte elmenni, sok jót kaptunk.
Ma délután a roma gyülekezetben szabadtéri bemerítés volt, majd utána maradtunk közös vacsorára velük.

2012. szeptember 13., csütörtök

Ki nem szeret

levelet kapni?
És levelet írni?
Levelet kapni gyermekkoromba nagyon szerettem. Tudta ezt a postás bácsi is, általában nekem adta, ha levél érkezett Hiriék. Ez volt a módja akkor a kapcsolattartásnak. Hogy gyűjtöttem az aprópénzt, csakhogy egy-egy  bélyeget vehessek. Postafordultával tudomást is szereztem kedves címzetteim  életéről, örömeiről, tanulmányairól, stb. Szoktam mostanában is leveleket kapni, inkább már az email  formában, mikor ismerve a feladót, mikor nem, akár a  névtelenség mögé bújva ír, bátorít, vagy épp az ellenkezőjének hangot adva. Nincs már kézírás, görbe vonal, dőlt betű, hiba, irkafirka, esetleg zsírpecsét, mert minden olyan tökéletesnek látszik. Nincs tinta illata sem a levélnek, csak egy gombnyomásra működik minden.
Ma is kaptam egy gyönyörű levelet, sorait olvasva bátorítást kaptam.  Még teljesen nem ismerem a feladót, de sokat tudok róla, mert az övé vagyok, megváltott. Ő annyira jól ismer, hogy nem kell előtte magyarázkodnom, csak őszinte tudok lenni vele. Kitárja a karjait, s ha hibát követek is el, úgy javít ki, hogy nem fáj, mert nagyon szeret.

2012. szeptember 5., szerda

Nagyon sok

kedves dologgal ajándékozott meg az Úr a napokban.
Hétfő este a nagy gyülekezetből a nőkkel voltunk közösségben, kedd este a roma nőkkel.
Aztán a szomszédainkkal Mártával és Istvánnal is kedves perceket töltöttünk ma.
Közben a zakuszka is készül a fiuk segítségével.

2012. szeptember 3., hétfő

Hétfő

van megint. Sokszor csak a vasárnapokat tudjuk számolni, annyira gyors minden. Ezen a héten is lesz tennivaló.
Ma kint voltunk a kertben, hazahoztunk sok beérett termést. Nagyon sok paradicsom, vinetta, paprika lett, ami rám vár, hogy zakuszkát készítsek belőle.

2012. szeptember 1., szombat

Nem mondanám, hogy

rohanós volt a hetünk, de zsufolt. A munkát is megkezdtem, ma különösen sok szépet alkottunk. Mennyaszonyi torta bőven volt, s minden idejében elkészült. Készülünk a holnapra, a szövetség megújitására.